#ei huuhaalle

#ei huuhaalle

Hyvinvointimaailmassa on kahdenlaisia palveluntarjoajia;

Niitä, jotka antavat liian hyvältä kuulostavia ohjeita, jotta ihmiset maksaisivat heidän palveluistaan, ja niitä, jotka antavat päteviä ohjeita, koska ihmiset maksavat heille. “Hieman” kärjistetysti.

Kaiken maailman puoskarit valahtavat ensimmäiseen kategoriaan. Huuhaa hyödyttää ainoastaan palveluntarjoajan lompakkoa.

Luin tuossa Lihastohtori II -kirjan, jossa huuhaa saa ansionsa mukaan. Erittäin hyvä kirja, voin suositella. Ei lainkaan mitään kuivaa tiedejargonia.

 

Mietin jälkeenpäin, että kirja ei tarjonnut minulle juurikaan mitään uutta. Nopeasti voisi ajatella, että se on huono asia ja hukkaan meni lukemiset. Päinvastoin, sehän on erittäin hieno asia, jos laadukkaisiin tutkimuslähteisiin pohjautuva kirja ei tarjoa sen kummemmin uutta tietoa aiheesta, joka itseä kiinnostaa. Jos vahvaan näyttöön perustuva opus ei tarjoa uutta, miten se voi olla huono asia.

Suurin osa (jopa 80%?) oppimisesta on jo opitun kertaamista, varsinkin perusteiden kertaamista. Olipa laji mikä tahansa, huiput ovat aina parhaita perusasioissa. Tätä ei varmaan voi liikaa korostaa.

Jos treenaamisen tai ravitsemuksen saralla joku tarjoaa jotain “uutta ja mullistavaa”, se on käytännössä aina:

A ) täyttä roskaa

B ) jokin valmiiksi tiedetty ja toimiva asia on puettu uusiin vaatteisiin ja nimetty se trendikkäästi dollarinkuvat silmissä.

Tyrkkää viestiä: [email protected]

Avaa chat
Moro! Jos voimailu, lihasmassa, rasvanpoltto tai suorituskyky kiinnostaa, niin tyrkkää viestiä :) -Mikko
Powered by