TARGETIN RAVINTOVALMENNUKSESTA

Joustavaa ravintovalmennusta

 

“Pitääkö minun laskea kaloreita ja punnita syömiseni vai mittaanko silmällä vai kuuntelenko kylläisyyttä ja menen fiiliksellä vai mitenkä?”

– No tuota tuota, enpä etukäteen tiedä.

“Mikäs valmentaja se tuollainen on, kun ei tiedä?”

– On vähän nuo ennustamisen lahjat heikonlaiset.

En tiedä mihin päädytään, mutta melkein uskallan luvata, että työkalut eri tilanteisiin ja tavoitteisiin kyllä löytyvät.

 

Targetin valmennuksesta löytyy / on löytynyt:

  • tavoitteellisia treenaajia, joilla on tarkempi ruokavalio. He tykkäävät punnita ruokansa ja tietävät melko tarkasti paljon syövät.
  • tyyppejä, jotka silmämääräisesti mittailevat syömisiään.
  • tyyppejä, jotka menevät lautasmallin ja nälän + kylläisyyden mukaan.
  • tyyppejä, jotka askel kerrallaan muokkaavat elintapoja parempaan suuntaan ja laihtuvat siinä sivussa mittailematta syömisiään.
  • tyyppejä, jotka eivät halua mitään “ruokaohjelmaa”, mutta porukassa ohjataan hommaa siihen suuntaan, että tavoitteet täyttyy. Esim. seurataan, että energiaa tulee treenaajalle riittävästi. Apuna voidaan käyttää jotain kaloriäppiä.
  • treenaajia, jotka ovat päässeet (/joutuneet) syömään 1000kcal aiempaa enemmän ilman, että paino on juurikaan noussut.
  • painonpudottajia, jotka ovat pudottaneet yli 10kg painoa syömällä useammin ja säännöllisemmin kuin aiemmin.
  • kasvissyöjiä ja ns fleksaajia.

➡️ En valmentajana päätä kenenkään tavoitteita. Lähes jokaisella on tavoitteena joko polttaa rasvaa, kasvattaa lihasta tai voimatasoja, saada jaksamista tai syödä niin, että se tukee urheilulajeja.

👈👉 Toiset ovat luonteeltaan järjestelmällisempiä “insinöörityyppejä” ja toiset suurpiirteisempiä. Erilaiset lähestymistavat toimivat eri tyyppien kanssa.

 Tärkeää on se, että valmennettava saa itse olla osallisena päättämässä syömisistään. Koutsi voi ehdottaa / siunata / muokata päätöksiä, jotta ne tukevat tarkoitusta.

 Kun toimitaan niin, miten asiakas itse mieluiten toimii, siitä seuraa kokemuksesta jotain pitkäkestoisempaa.

 Yhteistä kaikissa tapauksissa on, että pyritään syömään mahdollisimman paljon niin kuin muutenkin syötäisiin. Pyritään mahdollisimman paljon lisäämään hyviä juttuja.
Mietitään mikä jo toimii ja miten sitä voisi tehdä enemmän.

Rajoittaminen toimii huonosti. Joustavuus on jees.

⛔️ En pidä ajatuksesta, että koutsi antaisi vain jonkun valmiin ruokavaliolappusen, jota et haluaisi edes noudattaa, koska siinä on jotain, mistä et pidä vähääkään. Ei sillä, että muutoksen tulisi olla aina helppoa.

📈 Elintapojen muutoksessa pienet muutokset johtavat pieniin voittoihin. Isot muutokset ovat seurausta useista pienistä voitoista.

⛽️ Urheilijan/ aktiivitreenaajan tapauksissa siinä on usein isosti eroa,
minkä verran treenaaja itse syö
vs
miten paljon kannattaisi syödä.

🎯 Jos tuntuu, että voisit hyötyä valmennuksesta, niin ota yhteyttä!
Tervetuloa Targetin remmiin!
-Mikko