“EI TUPUTA AJATUKSIAAN, VAAN ANTAA ITSE OIVALTAA”

Keski-ikäinen pariskunta kaipasi tatsia painonhallintaan Targetin valmennuksesta. Kysyin, mitä mietteitä on heille tullut valmennuksesta:

“Mikolla on hyvä ja monipuolinen tieto ravintovalmennukseen.
Nuorekkaalla otellaan hän antaa neuvoja ja vinkkejä arjen ruokailuihin juhlahetkiä unohtamatta. Mikolla on hyvä ote työhönsä, hän ei tuputa ajatuksiaan, vaan antaa ohjattavansa itse oivaltaa painonhallinnan ytimen. Lämpimästi suosittelemme hänen apuaan ravintovalmennus asioissa.”

 

Koutsin mietteitä:

Erityisesti miellytti tämä kohta: “hän ei tuputa ajatuksiaan, vaan antaa ohjattavansa itse oivaltaa painonhallinnan ytimen.”

Jos painonpudotuksessa tai painonhallinnassa on haasteita, usein parempi tapa edetä on se, että valmentaja pyrkii oivalluttamiseen ja vahvistaa asiakkaan omatoimisuutta ja itseohjautuvuutta.

Sitä kautta useimmin motivaatio vahvistuu ja pitkän ajan onnistumiset mahdollistuvat paremmin. Tottakai taustalle kätkeytyvät aina valmennusopilliset periaatteet.

Vastakohtana oivalluttamiselle voisi olla pelkkä asioiden kertominen ja faktojen luettelointi ilman vuorovaikutusta.

Minusta koutsattava saa halutessaan myllyttää aina kysymyksiä koutsille. Vastaukset usein paljastavat tietotaidon. Näkisin, että porukassa ne onnistumiset lopulta tehdään.

Target Training on ideologioista vapaa yritys. Ellei sitten jokaiseen erilliseen tapaukseen parhaiden keinojen etsiminen ja todisteisiin luottaminen ole osa jotain ideologiaa. Pikemminkin tuo kuulostaa itsestäänselvyydeltä. Vastustan tietenkin mustavalkoista ajattelua. Paras valmennusajattelu löytyy yleensä harmaalta alueelta.

Mieluiten niin, että valmentajalla on laaja työkalupakki, josta löytyy eri tilanteisiin erilaisia vaihtoehtoja. Käytännössä jokaisen lähtökohdat ja tavoitteet hieman eroavat toisistaan.

Jos painonpudotus järkevällä ja pysyvällä tavalla houkuttelee, niin nakkaa viestiä milloin vain

Target Trainingin fb-sivuilla tai
[email protected]

-Mikko