“Kroppa kyllä kertoo syötkö oikein.” (Tai sitten ei kerro)

Jos joku joskus ynnäilee syömisiään tarkemmin, koska haluaa muuttaa kehonkoostumustaan, niin se saattaa joskus herättää selittelyn tarpeen joissakin.

1️⃣ “Kroppa kyllä kertoo syötkö oikein.”

-Kyllähän se kroppa melko paljon kertoo, jos malttaa pysähtyä kuuntelemaan. Kroppa voi jättää paljon myös kertomatta. Ei ole ollenkaan tavatonta, että ihmisellä on nälkä- ja kylläisyysviestit aivan sekaisin. Kuuntele siinä sitten.

Entäs vaikkapa kolesteroli? Korkeasta LDL-kolesterolista kroppa ei ilmoittele, että “hei täällä ois nyt tällanen juttu verisuonissa meneillään”. Paitsi ajallaan kroppa saattaa kertoa infarktilla, jonka seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Entäpäs äänetön tappaja, korkea verenpaine? Sama vika.

 

2️⃣ “Miksi et voisi vain nauttia elämästä?” (Sanoo työstressaantunut, univelkainen ja huonovointinen henkilö.)

-Mikäs estää nauttimasta? Joistakin tyypeistä on nautinnollista matkata kohti tavoitteitaan, jotka ovat erilaisia kuin jollain toisella tyypillä.

3️⃣ “Muuten voi syödä ihan miten huvittaa, kunhan jättää vain sen tietyn ruoka-aineen X pois. Silloin laihtuu väkisin ja ei rasvaa tartu.”

-Ai jaahas. Kova väite. Eli fysiikan lait voivat kumoutua jättämällä X:n pois? Tuolla havainnolla luulisi jo fysiikan Nobel-palkinnon irtoavan.

4️⃣ “Minä pystyn syömään melkein miten paljon tahansa lihomatta.”

-Kyllähän sellaisiakin tyyppejä tulee vastaan, jotka oikeasti saavat mättää kaksin käsin ruokaa ennen kuin alkaa paino nousta. Mutta yleistätkö samaa muihinkin? Muista ottaa huomioon, että ihmisten välillä voi olla suuriakin eroja.

5️⃣ “Ei voi syödä kuin superkevyesti ‘dieetillä’. Sinä et syö varmaan muuta kuin salaattia?”

-Hei ystävä, tiedätkö mitä? Nyt sinulla on valitettavasti vääristynyt kuva syömisestä. Saisinko antaa parempia ajatuksia tilalle?