Kuntosalitreenikokemuksia: ANU

Anun mietteitä Targetin valmennuksesta:

”Aloitin käytännössä kuntosalilla treenaamisen nollasta, sillä vaikka olin aikaisemmin käynyt joskus salilla itsenäisesti, ei minulla ollut varsinaista kokemusta siitä. Tästä syystä tarvitsin neuvontaa ensinnäkin laitteiden käytöstä ja oikeista liikeradoista. Toisekseen minulla ei myöskään ollut käsitystä siitä, millaisilla painoilla ja toistomäärillä salilla todellisuudessa kannattaa treenata.

Varauduin henkisesti tv:stä tuttuihin salirääkkeihin, mutta yllätyksekseni treenikerrat eivät olleet niin pahoja kuin olin odottanut; ei tarvinnut rehkiä tuntikausia eikä tehdä hirvittäviä toistomääriä liian suurilla painoilla veren maku suussa. Kyllähän salilla toki joutui hikoilemaan ja tekemään viimeiset toistot naama irvessä, mutta niinhän sen kuuluu mennäkin.

Treenaamisen lisäksi muutoksia koki myös ruokailuni, vaikkakaan en joutunut tekemään siihen järkyttäviä muutoksia. Suurimpia muutoksia olivat lähinnä proteiinin lisääminen ja turhien sokereiden vähentäminen ruokavaliosta. Vähäiset muutokset onnistuivatkin kohtuullisen helposti tekemällä ne asteittain.

Aloittaessani kuntotasoni oli heikohko, joten alussa treenaamisesta lihakset menivät toki kipeiksi, mutta eivät kuitenkaan niin kipeäksi, ettei normaaleista arjen askareista olisi selviytynyt. Melko nopeasti lihakset kuitenkin tottuivat treenaamiseen ja kipeytyivät vähemmän. Kuntotason nousemisen huomasi omasta mielestäni yllättävänkin nopeasti ja 3 kk:n lopussa se oli noussut jo huomattavasti.

Suurimman muutoksen huomasin kuitenkin omassa jaksamisessani, sillä energiatasoni olivat huomattavasti paremmat kuin ennen treenaamisen aloittamista. Säännöllisten ja hyvälaatuisten aterioiden ansiosta myös makeannälkäni vähentyi merkittävästi.

Ohjattu salitreenaamiseni onnistui mielestäni erinomaisesti, sillä yhteisten treenikertojen sovittaminen työssäkäyntiini onnistui myös vaivattomasti. Ohjeistaminen ja opastaminen oli selkeää ja tavoitteellista mutta samalla myös kannustavaa ja yksilölliset ominaisuudet huomioonottavaa. Kaiken kaikkiaan 3 kk:n salijaksoni olikin mielestäni varsin hyödyllinen ja antoisa kokemus, sillä henkilökohtainen ohjaaminen antaa varman ja turvallisen pohjan jatkaa itsenäisiä salikäyntejä.”

-Anu

 

KOUTSIN KOMMENTTEJA:

🔸 Pienillä muutoksilla kerrallaan pääsee pitkälle. Ei tarvitse koko elämää laittaa uusiksi.

🔸 Fiksu ja kehittävä treeni ei ole rääkkiä. Säännöllisesti jätimme sarjat salilla noin pari toistoa vajaaksi failuresta. Se kehittää vähintään yhtä hyvin ellei paremmin kuin failureen treenaaminen, koska pääsee paremmin palautuneena treenaamaan seuraavaa treeniä, joka kuitenkin kurkkii jo kulman takana.

🔸 Minusta valmennuksesta on saatava aina jotain konkreettista hyötyä, jotta siihen kannattaa sijoittaa. Hyötyjä on tietysti etukäteen vähän vaikea tietää, mutta ainakin jälkeenpäin niitä voi tarkastella.

Anun kokemia selkeitä hyötyjä:

  • Huomattavasti paremmat energiatasot arjessa
  • Hienosti kohonneet voimatasot
  • Varmuutta ja luottoa omaan harjoitteluun
  • Ymmärrystä treeniä ja parempaa jaksamista tukevasta syömisestä

🔸 Myös makeanhimo asettui. Makeanhimo painottuu ihmisillä käytännössä aina iltaan. Siihen tulee usein yllättävä muutos, kun panostaa aamun ja alkupäivän syömisiin.

(Disclaimer: ”Toimistotyöläisen ruokapäivä” kirjassa sanottiin, että 200 000 suomalaista jättää lounaan kokonaan väliin + yli puolet työikäistä on ylipainoisia.)

🎯 Tervetuloa Targetin valmennukseen!

Tyrkkää viestiä: facebook (target-training.fi) / instagram (target_mikko) / whatsapp / maili: [email protected]