Palautetta 60v nuorelta naiselta

Sain tyytyväisyyttä huokuvaa palautetta 60v nuorelta naishenkilöltä. Vieläpä hienossa kynän ja paperin formaatissa.

Targetilla on agenda saada ihmiset treenaamaan fiksusti ja tavoitetta tukevalla tavalla lähtötasosta ja ikänumerosta välittämättä. Eniten on väliä tyytyväisillä asiakkailla ja saavutetuilla tuloksilla. Ne tulevat usein samassa paketissa. Jos treeneissä ei tule onnistumisen tunteita, syyttäisin myös valmentajaa.

Voimaharjoittelulla on muitakin hyötyjä kuin vain päätyä revittyyn kuntoon. Ikääntyessä järkevä tavoite on ylläpitää toimintakykyä ja säilyttää iän myötä pienentyvää lihasmassaa. Lihakset ovat yhteydessä toimintakykyyn, koska niillä ihminen tekee käytännössä kaiken.

Ymmärrän hyvin, että kynnys salille lähtemiseen voi olla korkea. Varsinkin, jos on erehtynyt katsomaan, mitä televisiosta suolletaan treenaamiseen / dieettamiseen liittyvien tosi-tv-ohjelmien muodossa. Ne eivät vastaa sitä, mikä on todellisuudessa järkevää toimintaa. Mutta täytyy myös ymmärtää, että bisnestä ja viihdettä ne ovat. Ei kai kukaan jaksaisi katsoa fiksua treenaamista.

Ei liity tähän kyseiseen keissiin, mutta tähän törmää toisinaan; nimittäin aineenvaihdunnan syyttelyyn. Iän vuoksi “hidastunutta” aineenvaihduntaa pidetään herkästi etukäteen syynä kehittymättömyydelle. Sen takia ei joskus viitsitä edes aloittaa, koska juna mukamas meni jo.

Sekös vasta on huono tekosyy. Lepoaineenvaihdunta hidastuu vain ykkösprosentteja vuosikymmenessä. Jos aineenvaihdunnan hitaus on oikeasti syy kehittymättömyydelle, syyt ovat omissa toimissa ja valinnoissa, ei ikälukemassa. Omaan aineenvaihduntaan voi vaikuttaa liikunnalla, syömisillään ja omalla kehonkoostumuksellaan. Ei ollenkaan yllättävää. Inaktiivinen elämäntyyli tekee kropalle sen, mitä sen kuuluukin tehdä. Kannattaa puuttua siihen, mihin voi itse vaikuttaa.