TARGETIN JOULUKALENTERI 🎅🤘 Luukku 3: Elisan mukava palaute

TARGETIN JOULUKALENTERI 🎅🤘 Luukku 3: Elisan mukava palaute

Elisan mukava palaute Targetin tekniikkavalmennuksesta + yleisin iso tekniikkavirhe maastavedossa, josta seuraa lukuisia muita virheitä

Elisan mietteitä:

“Kävin valmennuksessa yhden liikkeen osalta, jossa minulla on ollut aina hieman ongelmia, varsinkin kun liikkeeseen yhdistetään isompia painoja. Mikko kertoi asianmukaisesti liikkeen vaiheista, sekä näytti liikkeen useita kertoja pala palalta, jolloin liikkeen oikea tekniikka oli selkeä hahmottaa.

Koin, että yhden liikkeen “teemaksi” ottaminen kerrallaan oli hyvä asia, sillä mitä useamman liikkeen tekniikkaa käydään samalla kertaa läpi, kerkeää aiemmat opit jo katoamaan.
Valmennuksen lopussa sainkin tehtyä oman maastavetoennätyksen, Mikon varmistaessa oikeaa tekniikkaa💪

Valmennuksessa Mikko käytti videointia, jotta suoritusta pystyi myös itse katsomaan ja näin ollen näkemään mahdolliset tekniikan puutteet tai onnistumiset. Tämä oli mielestäni erilainen tapa tarkastella omaa liikettä, kuitenkin hyvällä tavalla erilainen, tälläiseen en ole törmännyt aiemmissa valmennuksissa.

Henkilökohtaisesti pidin Mikon rauhallisesta asenteesta viedä valmennusta eteenpäin, jolloin asiakkaana en kokenut kiireen tuntua tai “hösellystä”. Valmennus oli todella positiivinen kokemus, suosittelen!👌
-Elisa

KOUTSIN KOMMENTTEJA:

✳️ On harvinaista, että enkkarautoja nostellaan tekniikkavalmennuksessa, mutta Elisan tapauksessa teimme maastavedossa helppoja viiden toiston sarjoja painolla, mihin aiemmin ei oltu koskettukaan.

➡️ Maastavedon tekniikkaa ei mitenkään opita millään harjanvarrella tai pelkällä tangolla. Mavessa pelin henki muuttuu tekniikan suhteen täysin, kun tankoon ladataan sen verran kuormaa, jota vastaan joutuu tekemään työtä.

✳️ Tekniikkaa opetellessa sarjoihin kannattaa jättää useampi toisto varaa, sillä väsymys on taidon oppimisen pahimpia vihollisia.

✳️ Videointi on yksi mahtava tapa analysoida tekniikkaa. Omien suoritusten ‘ulkopuolelta’ näkeminen oivalluttaa. Älä ainakaan tuijota pää vinossa peiliä suorituksen aikana.

✳️ YLEISIN VIRHE maastavedossa tapahtuu ennen kuin tanko edes irtoaa maasta. Jos lähtöasento on pielessä, seuraa siitä helposti useita muita virheitä, kun tanko alkaa liikkumaan lattiasta.

👍 Kun lähtöasento on viritelty oikein, kropan ja tangon täytyisi lähteä liikkumaan yhtä aikaa kimpassa.

👎 Usein käy kuitenkin niin, että lähtöasennon ottamisen ja nostoyrityksen aloittamisen jälkeen kropassa tapahtuu vielä paljon liikettä, ennen kuin tanko irtoaa lattiasta. Takapuoli saattaa nousta reilusti ja yhtäkkiä tanko onkin väärässä paikassa ja keskikropan ja selän ‘paineet’ hellittävät ennen kuin tanko alkaa liikkumaan. Tavallinen virhe on aloittaa maastaveto liian kyykystä.

☝️ Ja ei sitten niillä sisäpelitossuilla mavetella (kurkkaa eilinen luukku). Ja maastaveto on syystäkin DEADlift, ei BOUNCINGlift. Eli ei pomputella siellä.

Kuvassa ei suinkaan ole Elisa. Enkä taustalla ole minä, vaikka sattuisikin vähän samaa näköä olemaan.
Kiitos näistä hienoista kuvista kuuluu mainiolle valmennettavalleni 😊

Targetin tekniikkavalmennukset: (mieluiten Joensuun seudulla)

* 1 kerta 67e
* 2 kertaa 120e
* 3 kertaa 165e

🎁 Siitä joululahjaa jollekin tutullesi? Itsellesi? Tyrkkää viestiä!

-Mikko
[email protected]

Avaa chat
Moro! Jos voimailu, lihasmassa, rasvanpoltto tai suorituskyky kiinnostaa, niin tyrkkää viestiä :) -Mikko
Powered by