VALMENNUSPALAUTE: Sanna – Kehittyminen voi olla hauskaa ja helppoa

Sain Sannalta kivaa palautetta valmennuksesta:

1) Minkälaisin tavoittein ja ajatuksin tulit valmennukseen? Oliko
kenties joku haaste tai ongelma, mille halusit löytää ratkaisun?


Syy, miksi lähdin tähän valmennukseen oli yksinkertaisesti se, että saisin itseäni paremmin niskasta kiinni ja tulisi yksinkertaisesti treenattua.

Toinen tavoitteeni oli saada kehooni lisää voimaa. Vaikka rasvanpoltto ja painonpudotus on aina mielessä, halusin kuitenkin saada enemmän jerkkua alavartalooni, joka on kropassani “köyhempi” lihaksiltaan jo luonnostaankin.

Lisäksi halusin varmuutta omaan tekemiseeni kun oli joku, joka seurasi tekemistä vierestä ja tietää mitä tehdään.

2) Oliko treenaaminen ja koutsaus millä tavalla samanlaista/erilaista
kuin etukäteen ajattelit? Mitä eroa olisi ollut, jos olisit omin avuin
tehnyt?

Jos olisin aloittanut omin avuin, olisin todennäköisesti tehnyt paljon turhaa tai en olisi tehnyt ollenkaan.

Treenaamisen aloitin avoimin mielin, en sinänsä osannut asettaa “odotuksia” valmennukselle sillä en ole tällaista ennen kokeillut.

Bonuksena oli tietenkin 24/7 -tyyppinen whatsapp, jonka avulla pystyi vaihtamaan ajatuksia ja herättelemään ideaa siitä, mitä muutakin treenaamisen rinnalla on hyvä ottaa huomioon (ravinto, palautuminen, fiilikset).

Itse treenihetket oli just hyviä kun ei itse tarvinnut laskea tai miettiä, mikä painomäärä olisi nyt hyvä vaan oli oikea henkilö vierellä arvioimaan, millä lähdetään liikkeelle ja miten tästä edetään. Se helpotti  itteeni keskittymään tekemiseen ja kehon tuntemuksiin.

Lisäboostia sarjoihin antoi myös tsemppi, jota selkeästi tarvitsen omaan tekemiseen 🙂

3) Tuliko minkälaisia oivalluksia? Miten huomasit konkreettisesti, että
hommahan taitaa toimia?

Oivalluksista ehkä se suurin oli se, että käytännössä vähemmän on enemmän kunhan sen tekee riittävällä vastuksella ja treenaamisen kohdentaa “oikeisiin” paikkoihin.

Omatoimisesti olisin ajatellut asian jotenkin niin, että 3-5 kertaa viikossa salilla koko keholla ja todennäköisesti liian pienillä painoilla – alkuinnon jälkeen olisi tämä kokeilu jäänyt maks kuukauteen.

Valmennuksessa parasta oli se, että se mahdollisti itselle oivaltaa kehoni kokonaisuutta ja asioiden vaikutusta toisiinsa sen sijaan, että vastaukset kerrotaan suoraan. Ollaan kuitenkin kaikki yksilöitä ja se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi minulla. 

Konkreettisesti huomasin, että voimatasoni nousivat jopa yllättävän nopeasti.

En tiennyt, että kehossani lepäävä hiljainen resurssi voi aktivoitua vuosien jälkeenkin ja se toki auttoi tulosten näkymisessä niinkin nopeasti. Kehoni kykyä tuottaa voimaa sarjojen loppua kohden yhä paremmin välillä yllätti itsenikin… en siis tiennyt, että lihaksistoni on “hitaasti lämpenevä”. Nyt tiedän, ja ymmärrän siksi myös kehoani rasituksessa paljon paremmin. 

Oma tyylini tehdä itselle, mutta olla vastikkeellinen samalla toiselle (esim. se, että sovittiin treenipäivät) sitoutti itseni paremmin sovittuun ja toki antoi rytmiä arkeen. Tarkoituksella valitsin itselleni sen henkisesti “huonoimman” päivän treenaamiselle, joka saikin aikaan sen, että sitä päivää alkoi eräällä tavalla jopa odottamaan. 

4) Mitä jäi valmennuksesta käteen?

Valmennuksesta jäi käteen paremmat voimatasot ja parempi tietoisuus oman kehon fysiikasta. Lisäksi sain hyviä vinkkejä erilaisiin liikkeisiin ja mihin lihaksiin mikäkin osuu.

Ryhti oli parempi ja naisena sitä toki katsoi peiliinkin vähän hämmästellen kuinka reisiin ja pakaroihin tuli uutta muotoa ja housutkin alkoi kiristämään “hyvällä” tavalla 😀

Kaiken tämän kehon paremman kunnon lisäksi sain hyvän kontaktin myös tulevaisuuteen 😉 Tiedän nyt kenen puoleen kääntyä, kun neuvoa ja boostia treenaamiseen tarvitsen.

5) Löytyisikö joku kiva kommentti / oma huomio valmennuksesta?

Valmennuksen aikana tullut tuki antoi varmuutta ja turvaa itse tekemiseen ilman pelkoa siitä, että jotenkin vahingoittaisi kehoa yhtään sen enempää kuin mitä se on mahdollisesti muista syistä vaurioitunut.

Treenaaminen voi ja pitää olla myös hauskaa ja tämä oli sitä! (ja sitten kun oli huonompi päivä niin sen sai sanoa rehellisesti ja ääneen.) Kokeiltiin uusia liikkeitä, testailtiin mikä toimii ja mikä ei, havainnoitiin arkielämässä tapahtuvien asioiden vaikutuksia treeniin ja yleisesti jaettiin ajatuksia teeman ympärillä, hyvä meininki!

Kiitos Mikko!

🎯

Treenasimme Sannan kanssa keskimäärin 2x /viikko eli ei mitenkään ylenmäärin. Mutta valitsen milloin tahansa vähemmän ja laadukkaasti kuin määrällisesti paljon ja vähän sinnepäin.

Laittele viestiä tulemaan, mikäli valmennusapu kiinnostaisi!