TARUN VALMENNUSPALAUTE: Treenihommat käyntiin ja laihtumista.
Emme harrastaneet varsinaisesti laihduttamista vaan laihtumista. Tietoiset tapojen viilaamiset johtavat siinä sivussa laihtumiseen.
Tavoitteet ja ajatukset kannattaa pitää tavoissa ja tekemisessä itsessään, eivät lopputuloksessa.
Lopputulos voisi olla vaikkapa 10 kilon pysyvä painonpudotus. Tekeminen voisi olla pysyttäytyä säännöllisessä ruokarytmissä, nälän ja kylläisyyden mukaan syömisessä, enimmäkseen fiksujen aterioiden koostamisessa jne…
PALAUTEKYSSÄRIT:
1) Minkälaisin tavoittein ja ajatuksin tulit valmennukseen? Oliko
kenties joku haaste tai ongelma, mille halusit löytää ratkaisuja?
“Tavoitteena oli saada apua aterioiden koostamiseen, jotta syöminen tukisi painon pudotusta. Toisena tavoitteena oli saada apua saliharjoittelun uudelleen aloittamiseen”
2) Oliko treenaaminen ja koutsaus millä tavalla samanlaista/erilaista
kuin etukäteen ajattelit? Mitä eroa olisi kenties ollut, jos olisit omin
avuin tehnyt?
“Pidin koutsauksessa siitä, että osasit esittää riittävästi teoriaa ajatusten taakse. Tämä helpotti asioiden oppimista ja sisäistämistä.”
3) Tuliko minkälaisia oivalluksia? Miten huomasit konkreettisesti, että hommahan taitaa toimia?
“Isoin oivallus ehdottomasti siitä että vähemmän on enemmän! Parilla salitreenillä viikossa sai jo paljon aikaan!”
4) Mitä jäi valmennuksesta käteen?
“Selkeä ajatus siitä kuinka lähden jatkamaan.”
5) Miksi voisit suositella Target Trainingia, jos joku pohtisi
valmennuskuvioita?
“Tietoon perustuvaa koutsausta, joka mahdollistaa tavoitteellisen ja eteenpäin vievän treenaamisen kiireisenkin arjen keskellä.”
-Taru
Taru otti yhteyttä ja kyseli, että miten onnistuisi treenihommien aloitus joskus tulevaisuudessa, kunhan hänellä liikenisi aikaa noin neljään treenikertaan viikossa.
Siinä juttelimme ja mietimme, että täytyisikö välttämättä niin paljoa treenata. Kun aikaa hyvinkin liikeni parille treenille viikossa, niin aloitimme saman tien. Mitäpä sitä vitkuttelemaan.
Nollasta treenistä aloittaessa kaksi treeniä / viikko on oikein hyvä. Kaksi treeniä on muutenkin ihan hyvä. Kroppa ei ymmärrä viikonpäivistä mitään.
Säännöllisen treenin myötä kehitystä alkaa kumuloitua, kun treenit onnistutaan pitämään nousujohteisina. Tässä tapauksessa kehittävän ärsykkeen askelmat annettiin pari kertaa viikossa. Kuukaudessa se on jo 8-9 kehittävän ärsykkeen askelmaa. Kyllä se alkaa kumuloitumaan ajan kanssa.
Ei aina tarvitse tai pysty treenaamaan “optimaalisesti”. Mistä ikinä edes tietää, mikä on optimaalista? Monelle pari treeniä per viikko on juuri se paras muun elämän seassa.
Tässä kävi niin, että painoa putosi muutamassa kuukaudessa noin -7kg ilman “ruokavaliota” tai kalorien laskentaa. (Kalorien laskenta on yksi työkalu, jota voi ihan hyvin käyttää).
Valmiit “ruokavaliolaput”, joita vain silmät supussa seurataan, eivät välttämättä opeta mitään. Eli huonompi työkalu on sellainen.
Ensin matalalla roikkuvat hedelmät pois kuljeksimasta syömisten suhteen. Helpot ja selkeät tapoihin liittyvät muutokset toivat tulosta. Ne tuovat tulosta, kun niitä toistaa.
Muutosten tulee olla sen verran helppoja, että niitä oikeasti tulee toistettua.
2x sali /vk + omat arkiaktiivisuudet oli meillä pitävä taktiikka. Treenejä jaksaa toistaa, kun niissä kehittyy ja niissä on jotain itselle mielekästä sisältöä.
Ajan rajallisuuden vuoksi valmentajan osaamiselle voi löytyä paljon käyttöä.
Vähäisemmästä treeniajasta on puristettava hyvä hyöty irti. Mennään sillä, mitä on. Se usein yllättää, kuinka vähällä voi kehittyä hyvin.
Arvelen, että jotkut jättävät treenaamatta sen takia, koska uskovat kehittymisen vaativan enemmän treeniaikaa kuin mitä käytettävissä on.
Voin pyrkiä osoittamaan tuon ajan puutteen erheelliseksi ajatukseksi.
Laita viestiä!
-Mikko