Miten pudottaa painoa: Vol.1

Veikö kesä kesäkunnon mennessään?

Syksyllä havahdutaan toisinaan siihen, että kesä vei kesäkunnon mennessään. Tai tuskaillaan oliko sitä kesäkuntoa alkuunkaan… vai onkohan kaikki kunnot lopulta kesäkuntoja kesäisin. Varmaan riippuu näkökulmasta ja syksymmällä sillä ei ole enää mitään väliä.

 

Mitäs jos olisi kohtuukunnossa ympäri vuoden?

Nyt loppukesän / syksyn mittaan syötän tekstejä rasvanpoltosta, koska niille tuntuu olevan tilausta. Mitä tulee painonpudotukseen, niin samat fysiikan lait pätevät naisiin ja miehiin, vaikka otsikossa mitä höpistäisiinkin.

🤓 Muutamia faktoja:

📈 Suomessa on 2,5 miljoonaa ylipainoista aikuista. Eli yli puolet Suomen aikuisväestöstä on ylipainoisia. (THL)

📈 Yli miljoona suomalaista kantaa 15 kilon ylikuormaa kropassaan. (Huom. lihaksikas ihminen on helposti “ylipainoinen”. Mutta lihaksikkaat ihmiset ovat äärimmäisen vähissä.)

📈 Suomessa liikuntaa harrastavien osuus on suurempi kuin muissa EU-maissa (Eurostat). Tästäkin voi jo äkkiseltään päätellä, että liikunnalla ei ole paljoakaan tekemistä painonpudotuksen kanssa.

📉 Joka vuosi 33% naisista ja 25% miehistä yrittää vakavissaan laihduttaa. (FINRISKI 2012)

📉 83% suomalaisista on yrittänyt laihduttaa ainakin kerran. (Luomuliikunnan vallankumous)

☝️Ylläolevasta voidaan päätellä, että aloittaminen ja yrityksen puute ei ole ongelma.

Asian vieminen maaliin on ongelma. Tietotaidon puute on ongelma. Näissä hyvän valmentajan rooli on arvokas.

Loppupeleissä jokainen itse on vastuussa terveydestään, jos on vielä siinä pisteessä, että voi vaikuttaa asioihinsa.

Ei se iso tai pieni röllykkä ketään ihmisenä muuta miksikään, mutta lihavuuden terveysriskit ovat todelliset, eikä niitä kannata vähätellä.

👨‍🏫 Ainoa keino polttaa rasvaa on olla energiavajeessa. Kuulostaa paperilla helpolta. Onhan se yksinkertaista, mutta yksinkertainen ei tarkoita, että se on helppoa.

Se, millaisessa kalorivajeesssa on oltava ja miten kalorivaje kannattaa toteuttaa, on oma juttunsa. Siinä yksilöllisyys nostaa taas päätään.

🎯 Jos tuntuu, että voisit olla henkilökohtaisen valmennuksen tarpeessa, niin ota yhteyttä. Valmennus onnistuu myös etänä internetin kautta.

-Mikko