MUKAVA ASIAKASKERTOMUS: Mirja

56 v. nuori Mirja teki valmennuksen muodossa hyvän sijoituksen nykyistä itseään ja tulevaisuutta varten.

Tässä Mirjan antama PALAUTE:

“Olen 56-vuotias touhutäti, joka oli antanut päästä itsensä vähän paisumaan. Aloitin Mikon valmennuksessa huhti-toukokuussa, ja tavoitteenani oli n. 10 kg painonpudotus. Mikkoon otin yhteyttä siksi, että minä on useammankin (kymmenen) kertaa aloittanut kuntoilun ja painonpudottamisen milloin kuntosalilla, lenkkeilemällä, rullaluistelemalla, juoksemalla…ja aina se on lopahtanut pariin viikkoon. Ajattelin, että jos joku muu saisi minut toimimaan pitkäjänteisemmin.

Mikon kanssa käytiin salilla muutaman kerran yhdessä, että opin tekemään liikkeet oikein. Tärkeintä minulle oli näköjään kuitenkin se, että opin syömään oikein. Minulla oli tapana olla syömättä usein koko päivän, ja sitten illalla mussutin itseni aivan ähkyyn. Mikko neuvoi tasaisen syömisrytmin, ja kasvisten tärkeyden. Itseasiassa syön nykyään enemmän kuin ennen, mutta säännöllisemmin, eikä minulla ole ruokailun jälkeen järkyttävää ähkyä.

Salilla käyntien lisäksi mukaan tulivat pienet 2-4 km lenkit pari kolme kertaa viikossa. Nykyään nekin ovat jo tulleet tavaksi, ja se on jopa mukavaa ja rentouttavaa työpäivän jälkeen. Ruokailla en juurikaan enää osaakaan ilman ettei lautasesta puolet ole kasviksia.

Mutta tärkein ja ylimääräinen bonus on tässä; liikkumisen myötä SI-nivelkivut ovat hävinneet lähes kokonaan, ja verenpaine on laskenut lukemista 150/90-95 lukemiin 120-130/ 80. Verenpaineen laskun huomasin jo parin ensimmäisen kuukauden aikana. Kiloja on karissut 7,5 matkan varrelle, ja kiinteytynyt olen ilman muuta. Ja se ihana tunne aina salikäynnin tai lenkin jälkeen… 😊

Mikko on asiantunteva ja rauhallinen valmentaja, kyselee kuulumisia sopivasti ja tsemppaa. Suosittelen ehdottomasti!”

 

KOUTSIN sekalaisia KOMMENTTEJA:

🔹 Selkeys ja yksinkertaisuus ohjelmoinnissa ja kaikessa tekemisessä tuo tuloksia.

🔸 Kun tiettyjä asioita/tapoja noudattaa tarpeeksi kauan, ajaa se kohti vääjäämätöntä.
On yleistä, että muutokset herättävät alussa innostusta, mutta sitten väsähtävät. Alkuinnostuksen tuoma buusti on aina mukavaa kokea, mutta tuloksia saa vasta sen laannuttua.

🔹 Mirja teki kaksi voimaharjoitusta (40-60min /treeni) viikossa aamuisin ennen töihin lähtöä + arkiaktiivisuus kävelyn muodossa lisääntyi reippaasti. Siinä kaikki. Itsestään huolehtiminen ei vaadi ajallisesti kovia panostuksia.

🔸 Painonpudotus on yleensä paras tapa parantaa terveysmarkkereita; mm. verenpaine tippuu, rasva-% tippuu, vyötärönympärys kapenee ja sokeriaineenvaihdunta paranee.

🔹 Voimatasot kohosivat lähtötasoon verrattuna suorastaan katosta läpi.

🔸 Mirjalla oli lantiossa kipuja, jotka lääkärin ja fysioterapeutin mukaan olivat SI-nivelestä johtuvia. Kivut herättivät Mirjan usein aamuyöstä ja pilasivat yöunet.
Mitä ilmeisimmin voimaharjoittelu (varsinkin pakaran ja alaselän lihasten vahvistuminen) johti siihen, että kivut hävisivät. Sitä kautta öisin heräily loppui ja koettu unenlaatu parani huomattavasti.

Huom! Valmentaja ei voi leikkiä fysioterapeuttia (ellei ole sellainen). Valmentaja ei voi niin sanotusti ylittää valtuuksiaan. Kipuja vasten ei voi treenata.

🔹 Verenpaineet tippuivat lääkkeellisistä verenpaineista lähes ihanneverenpaineisiin (120/80)❗️

🎯 Jos saattaisit olla valmennusta vailla, niin rohkeasti yhteyttä vaan ottamaan.
Tai jos saattaisit tuntea jonkun, joka voisi hyötyä valmennuksesta, voit huikata hänelle Target Trainingista. Siitä olisin kiitollinen:)

-Mikko

[email protected]