Älä maksa summia etukäteen kirjoitetuista treeniohjelmista.

Hyvä valmentaminen

Osa valmennuspalveluista on niin viekkaita ja kylmäverisiä, että myyvät yhtä ja samaa etukäteen tehtyä treeniohjelmaa massoille. Myytyjen ohjelmien määrä korvaa laadun. Valmiit ohjelmat ovat vähintäänkin epäeettisiä, ja jossain määrin jopa vedätystä. Joten älä koskaan maksa niistä kummoisia summia, vaikka olisikin oman suosikkitubettajan tai -bodarin tekemä ohjelma.

Kaikille yksi ja sama ohjelma ei ota huomioon treenaajan yksilöllisyyttä: hänen ominaisuuksia, vahvuuksia/heikkouksia, rajoitteita, tavoitteita, ajankäyttöä, omia mielekkäitä treeniliikkeitä jne.

Eli juuri niitä asioita, jotka yksilöllisessä valmennuksessa otetaan huomioon. Eli juuri niitä asioita, joista asiakas maksaa ja saa rahoilleen vastinetta. Asiakas ei niinkään maksa ohjelmasta vaan valmentajan asiantuntemuksesta ja osaamista.

Se ei ole valmentamista, että saat valmiin paperilappusen ja et sen jälkeen kuule valmentajasta enää. Se on vain bisnestä ja kusetusta, ja joskus niillä ei ole eroa treenialalla.

Valmiin ohjelman tarjoaminen kaikille on vähän sama kuin pelaisi pokerissa jokaisen käden tismalleen samalla tavalla. Joskus saattaa napsua, mutta yleensä ei.

Hyvä valmentaminen on aina ihmisen/yksilön valmentamista. Valmennus, palaute ja kaikki vuorovaikutus vievät kohti parempia tuloksia. Hyvä harjoitusohjelma on “elävä organismi”, joka mukautuu kehityksen mukaan.

Suosittelen silti kokeilemaan erilaisia ohjelmia, kunhan osaa tarvittaessa reagoida kehitykseen. Yrityksen ja erehdyksen kautta oppii parhaiten tässäkin.

Pistä viestiä valmennuksista tai kysy jotain treenaamisesta:

[email protected]