VALMENNUSPALAUTE: Henna – Muotoja hanuriin twerkkausta varten

Hennan kanssa priorisoitiin pakaran treenaaminen korkeimmalle jalustalle twerkharrastusta varten. Siis nimenomaan Henna harrastaa twerkiä.

Kirjoituksen lopussa muutama pointti hanurin treenamisesta. Mutta ensin palautekysymykset tiskiin:

1) Minkälaisin tavoittein ja ajatuksin tulit valmennukseen? Oliko kenties joku haaste tai ongelma, mille halusit löytää ratkaisun?

 

Halusin saada twerk-harrastusta silmälläpitäen vähän lisää muotoa takalistoon. Nimenomaan takalistoon, ei niinkään reisiin. 

2) Oliko treenaaminen ja koutsaus millä tavalla samanlaista/erilaista kuin etukäteen ajattelit? Mitä eroa olisi ollut, jos olisit omin avuin tehnyt?

 

Oli sellaista kun olin ajatellut koska meillä on jo koutsaushistoriaa. Omin avuin jos olisin räpeltänyt, ei olisi tullut läheskään noin hyviä tuloksia enkä olisi uskaltanut tehdä tuollaisilla painoilla. 

3) Tuliko minkälaisia oivalluksia? Miten huomasit konkreettisesti, että hommahan taitaa toimia?

 

Huomasin konkreettisesti että homma alkaa toimia kun joka viikko pystyin lataamaan lisää painoja laitteisiin ja jaksoin vetää sarjat suosiolla loppuun saakka. Myös muotoa haluttuun paikkaan alkoi löytyä. 

4) Mitä jäi valmennuksesta käteen?

 

Isompi peräsin ja paljon eväitä millä jatkaa salillakäyntiä. 

5) Löytyisikö joku mukava kommentti / oma huomio valmennuksesta?

 

En uskonut että jo 6-7 viikossa saisin näkyviä tuloksia aikaan kun salikäyntejä oli vain 2 viikossa, ja välistä jäi yksi viikko kokonaan kiireen takia.

Mutta kun ohjelma loppui ja olin levännyt viikon niin aloin itse tuntea että lihaksia on uusissa paikoissa, ja samoin muut ihmiset huomasivat sen! Mm. Anoppi mietti että uskaltaako huomauttaa että perberi on kasvanut 😁

Nyt kesän salitauon jälkeen taas uudella innolla salille pullistelemaan! 🤗

*******

Sitä voi saada nopeasti silminnähtävää kehitystä aikaiseksi, kun keskittyy oikeisiin asioihin.

Kun tavoitteena on priorisoida jotain lihasryhmää, tässä tapauksessa pakaraa, niin kyseisen lihasryhmän treeniliikkeet kannattaa sijoittaa aina ensimmäisiksi liikkeiksi treeneissä.

Valitsimme liikkeitä, jotka ovat raskaita eri kohdissa liikerataa. Pakaran tapauksessa käytännössä hip thrustit / lantionnostot (lyhyet lihaspituudet, supistus) ja kyykkyvariaatiot (pitkät lihaspituudet, venytys) ajavat asian.

Kyykkyvariaatiot pystyy tekemään enemmän pakaravoittoisella tekniikalla. Varsinkin yhden jalan kyykyt pidemmällä askelpituudella ja yläkropan voimakkaalla etukenolla ohjaavat kuormaa enemmän pakaralle ja vähemmän etureisille.

Keskimmäistä pakaralihasta kannattaa kuormittaa taljassa. Siinä on monesti iskun paikka, jolla saa lisää muotoa takapuoleen.

Sarjojen täytyy olla riittävän raskaita lihaskasvua varten. Käytännössä sarjoihin on jäätävä varaa 0-2 toistoa. Rohkeasti vaan painoa kyytiin!

Näillä mentiin.

Otahan yhteyttä, jos takakontin tai minkä tahansa lihasryhmän kehitys voisi mielestäsi olla parempaa. Voin jeesata!

-Mikko