VALMENNUSPALAUTE: Ville -15kg

Kävimme Villen kanssa pari kertaa kuukaudessa porukassa jumpalla, jolloin jauhoimme enimmäkseen elokuvista ja päivänpolttavista aiheista. Mutta treenit olivat laatua.
 
Kroppa keveni 9kk:n aikana 15kg ja voimaa tarttui kyytiin. Ensisijaisena tavoitteena oli rasvanpoltto.
 
🍺 Kuva liittyy siten, että yhtenä lämpimänä livetreenipäivänä laitoin punnerruslaitteessa pieneksi hassuttelupanokseksi terassioluen, jos Villellä tietty toistomäärä tietyllä painolla täyttyisi. Arvelin voittavani. Hävisin.
Se oli hyvin virallisen ammattimaista, mutta itsepähän saan päättää tässä tallissa. Onneksi valmennuksessa ei ole nollatoleranssia hyville oluille. Tulosta voi tulla myös rennommalla otteella.
 

PALAUTEKYSSÄREITÄ:

 

1️⃣ Minkälaisin tavoittein ja ajatuksin tulit valmennukseen? Oliko kenties joku haaste tai ongelma, mille halusit löytää ratkaisuja?

 

“Tarkoituksenani oli ottaa korona-vuosien aiheuttaman tauon vahingot takaisin, hioa tekniikoita ja samalla saada progressiota treeniin sekä tiputtaa painoa järkevällä tavalla.
 
Puolueettomalle taholle tilivelvollisena yleensä on rehellisempi myös itselleen ja tulee oikeasti tehtyä hommat maaliin saakka.”
 

2️⃣ Oliko treenaaminen ja koutsaus millä tavalla samanlaista/erilaista kuin etukäteen ajattelit? Mitä eroa olisi kenties ollut, jos olisit omin avuin tehnyt?

 

“Treeni oli erilaista siihen nähden mihin itse oli ehtinyt tottua voimapainotteisen treenihistorian takia. Bodaustyylisempi lähestymistapa osoittautui kuitenkin oikeaksi sillä treeni alkoi taas maistua varsinkin tulosten valossa ja sen puolesta että lihasmassa säilyi painonpuodotuksen näkökulmasta.
 
Omat treeniohjelmat yleensä ovat keskittyneet perinteiseen 3-4 settiä per liike toistomäärien vaihdellessa liikkeen ja painojen mukaan. 1-2x työsarja tästä näkökulmasta antaa mahdollisuuden puristaa enemmän irti kropasta työsarjoissa.”
 

3️⃣ Tuliko minkälaisia oivalluksia? Miten huomasit konkreettisesti, että hommahan taitaa toimia?

 

“Yllätyin positiivisesti treenitulosten kehittyessä huolimatta useammasta kalorien vähentämiskerrasta. Tulokset käytännössä kehittyivät koko treenijakson ja paino jatkoi tippumistaan tästä huolimatta.
 
Oli myös valaisevaa palata treenimalliin jossa käydään koko kroppa läpi useamman kerran viikossa vaihtelevilla liikkeillä ja erilaisilla toisto/sarjamäärillä monipuolisten ärsykkeiden takaamiseksi lihaksille sekä lihasmassan säilyttämiseksi.”
 

4️⃣ Mitä jäi valmennuksesta käteen?

 

“Lisääntynyt lihasmassa, paljon uutta tietoa sekä n. 15kg kevyempi kroppa ja olo sekä uusi fiilis omaan tekemiseen salilla.”
 

5️⃣ Miksi voisit suositella Target Trainingia, jos joku pohtisi valmennuskuvioita?

 

“Hyvä kokemus, selkeä ohjeistus sekä valmennus jossa valmennettavan tarpeet huomioidaan yksilötasolla ja tarvittaessa ohjelmaa voidaan hioa viikkokohtaisesti, tekevät suosittelun helpoksi.

Tiivistetysti sanottuna tyytyväisenä asiakkaana ei tarvitse miettiä uskaltaako palvelua mainostaa.”
 
🎯🎯🎯🎯🎯
 
Koutsi:
Kehitystä ja treeniprogressioita on hankala ennustaa. Ennustaminen on yleisesti ottaen aika hankalaa muutenkin.
Energiavajeessa kehittymisen ennakointi se vasta hankalaa onkin. Silti kehittyminen on toivottavaa ja yleensä odotettavaa, kun toistaa järkeviä asioita.
 
⏳ Painonpudotushommissa toimii sama kuin monessa muussakin: aika on joko ystävä tai vihulainen. Riippuu, mitä toistaa.
 
👉 Tässä(kin) keississä voimatasot nousivat säännöllisesti. Esim. Villellä dippilaitteessa 3x7x145kg muuttui 3x9x155kg:ksi.
Kokeilin kerran Villen sarjatauolla, että saisinkohan muutaman toiston noilla kuormilla. Ei liikahtanutkaan. Lisää ruutia heiveröisen valmentajan ojentajiin olisi kaivattu. Todistin samalla, ettei noita kuormia ihan jokainen liikuttele.
 
🎯 Mikko