ASIAKASKOKEMUS: AJATUKSIA RASVANPOLTOSTA

Kuvassa erään valmennettavan painokäppyrää. Lähtökunto oli mallia vahva ja lihaksikas ja on edelleen, ja toiminta on tavoitteellista. Menossa on nyt rasvanpolttojakso.

* Paino sahaa ylös ja alas käytännössä aina energiavajeessakin.

–> Tärkeää on se, mihin suuntaan mennään viikko- ja kuukausitasolla. Yksittäiset päivät voivat kertoa, mitä sattuu. Suunta on tärkeämpää kuin vauhti.

* Jos sattuisi käymään vaa’alla vain oranssien nuolien osoittamina päivinä, niin voisi mielessä käydä, että “voihan helevetinperse kun ei tapahdu mitään…”.

* Jos sattuisi mittaamaan painoa vihreiden nuolien kohdassa, antaisi se kuvan, että painohan putoaa kovaa tahtia.

Totuus on jossain siellä näiden kahden puolivälissä.

Vaaka on hyvä renki. Jollain kannattaa aina etenemistä seurata, sillä yleensä siinä tulee parhaiten kehitystä, mitä seurataan.

Siitä on tutkimustietoa, että säännöllinen vaa’alla käynti näyttäisi auttavan painonhallinnassa (VanWormer ym. 2008). Mutta jos vaa’an lukema alkaa liiaksi hallita elämää ja siitä tulee jonkinlainen mörkö, kannattaa vaaka upottaa suohon ja mitata etenemistä jollain toisella mittarilla.

Oma silmä tapaa sokeutua oman kehon muutoksille. Peili ei välttämättä kerro mitään. Tämän valmennettavan kanssa nostovyö paljasti, että vyötäröltä on lähtenyt senttejä, sillä vyötä sai kiristää entistä tiukemmalle.

Jos haluaisit jeesiä rasvanpolttoon, painonhallintaan tai vaikkapa riittävän energiansaannin varmistamiseen, niin

tökkää viestiä!