Vastoinkäymiset kuuluvat asiaan

Paria asiaa en ymmärrä.

1️⃣ Miksi jotkut luovuttavat painonpudotuksen ensimmäiseen mässäilyyn /vastoinkäymiseen?

Se on vähän sama kuin olisi sitoutunut noudattamaan liikennesääntöjä, ja kun kerran lipsahtaa ylinopeuden puolelle, olisi heti ajamassa rallia liikenneympyrässä.

Tai olisi sitoutunut säästämään lomamatkaa varten, ja kun yhtenä päivänä lipsahtaa hieman yli budjetin, olisi heti kasinolla painamassa pinkkaa sileäksi. Koska “ei tästä taaskaan tullut mitään.”

🤔 Ei kukaan tietenkään toimi noin, vaan homma jatkuu erehdyksen jälkeen kuin sitä ei olisi tapahtunutkaan. Paitsi painonpudotuksessa toisinaan logiikka muuttuu.

Onko se niin, että onnistumiseen ei alun perin edes uskottu? Yhdistettynä siihen, ettei luovuttajilla ole ymmärrystä, kuinka ihmisen biologia toimii. Luulen myös, että itselleen ankarimmat ihmiset saavuttavat tavoitteensa huonoiten.

Matkalla kuuluukin tulla esteitä vastaan.

👍Vastoinkäymiset vain kuuluvat asiaan. Asiaa voi miettiä näin päin: virheissä ja vastoinkäymisissä piilee aina infoa ja mahdollisuuksia. Ne ovat hyviä tilaisuuksia oppia.

Kun kaikki menee moitteita putkeen, tulee joskus (kenties virheellisesti) miettineeksi, olisiko jotain voinut tehdä paremmin. Kun vastoinkäymisen selättää, koska on reagoinut siihen fiksusti, on onnistumisessa jotain pientä ylimääräistä miellyttävyyttä.

2️⃣ “En viitsi aloittaa treenaamista, kun pitäisi sitten syödä eri tavalla kuin perhe syö. Pitäisi tehdä omat ruuat.”
Tässähän herää kysymys: Mitäs roskaa perheesi syö, jos sillä ei voi itse kehittyä treeneissä?! Tulisiko ennemmin olla siitä huolissaan?

🔑 Targetin valmennuksessa käytännössä jokainen liikkuja syö eri tavalla. Liikuntaravitsemuksen periaatteet ovat aina pohjilla, mutta mitään valmiita malleja ei ole.

Tekeminen suunnitellaan aina treenaajan omien mieltymysten mukaan ja siitä lähdetään modaamaan kohti tavoitteita. Tekemisen on oltava joustavaa, koska joustavuus lisää sitoutuneisuutta.

Sitoutuneisuus, jos mikä, on avain onnistumiseen.

Tietty kaava kuitenkin toistuu. Lähes jokainen valmennukseen tullut urheilija / tavoitteellinen treenaaja on syönyt aivan liian vähän (kaloreita). Melkein uskaltaisin väittää, että jos ei tiedä mitä tekee, niin viilettää menemään suhteellisessa energiavajeessa.

-Mikko
www.target-training.fi