HUOMAAMATTOMAN HELPPO TAPA VÄHENTÄÄ / LISÄTÄ KALOREITA

Yli kulutuksen syödyt ja juodut kalorit lihottavat. Se on saman verran totta kuin, että Maa kiertää Aurinkoa. Suurimmalla osalla suomalaisista lipsahtaa kalorit yli kulutuksen. Toisaalta liian isolla osalla aktiiviliikkujista ja urheilijoista päivittäiset kalorit jäävät liian alhaisiksi.

📉 Jos haluat intuitiivisesti vähentää kaloreita, syö pienemmistä astioista.
📈Jos haluat enemmän energiaa, syö isoista astioista.

Koska isommista astioista syödään huomaamatta enemmän.

🍿 Eräässä mainiossa tutkimuksessa elokuvateatterin edessä jaettiin leffakävijöille ilmaiseksi pilantuneen makuista popcornia. Osa sai keskikokoisen kulhon ja osa sai ison kulhon popcornia. Tutkijat halusivat selvittää syödäänkö isommista kulhoista enemmän.

🍿 Kukaan leffakävijöistä ei tiennyt osallistuvansa tutkimukseen. Jokaiselta jäi popcornit lopulta syömättä, mutta kaikki kuitenkin söivät jonkin verran. Osa jopa vaati rahojaan takaisin unohtaen, että ilmaistahan se oli. Eli 💩:lle maistui.

Miten kävi?
🍿 Isommista astioista syötiin 53% enemmän (173 kaloria enemmän).

➡️ Saatat miettiä tutkimuksen uhreista: “Hehe, hölmöt! Itse en menisi tuollaiseen lankaan ja osaan myös arvioida annoskoot hyvin.”

➡️ Samaa väittivät tutkimukseen osallistuneet henkilöt ja kerta toisensa jälkeen söivät isommista ämpäreistä enemmän. Eivätkä edes suostuneet uskomaan asiaa.

➡️ Ihmiset ovat melko surkeita arvioimaan annoskokojaan. Isommista ämpäreistä syödään enemmän kuin pienemmistä, vaikka syötävä maistuisi sukalle ja sitä ei syötäisi nautinnon takia.

➡️ Minusta tuntuu, että vaikka tämän asian tiedostaa, siltä on vaikea suojautua. Isommille lautasille tulee niin helposti lapattua enemmän ruokaa huomaamatta. Isompi kahvikuppi tulee täytettyä isommalla määrällä kahvia. Isommista karkkipusseista tulee syötyä väkisin enemmän.

Helpointa on vain käyttää pienempiä kippoja, kulhoja ja lautasia, jos on tarvetta vähentää kaloreita.

Jos on aktiiviliikkujana tarpeen saada enemmän kaloreita, isommat Iittalat ovat fiksu veto.