PEKAN PALAUTE VALMENNUKSESTA

Pekka (34v) tuli Targetin valmennukseen tavoitteenaan elintapojen viilaus ja rasvanpoltto. Eikä myöskään olisi ollut pahitteeksi, jos siinä sivussa olisi kunto kasvanut ja lihasmassa ja voimatasot kehittyneet.

Kaikissa onnistuimme hyvin tai jopa paremmin kuin hyvin. Elintavoissa pysyvät onnistumiset mitataan toki vasta vuosien päästä.

Sain Pekalta erinomaisen yhteenvedon valmennuksesta:

“Pyysin Mikkoa avuksi elämäntilanteessa, jossa olin laiminlyönyt esim. työ- ja perhekiireiden vuoksi liikuntaa.

En myöskään em. syistä jaksanut kiinnittää niin paljon huomiota siihen, mitä suuhuni laitan. Lähdettiin yhdessä Mikon kanssa rakentamaan maltillisesti suunnitelmaa kohti terveellisempää elämää ja ennen kaikkea pysyvää muutosta.

Asetin tavoitteekseni polttaa rasvaa ja olla energisempi sekä tietysti vahvempi. Rakennettiin kuntosaliohjelma ja tavoitteeseeni sopiva ruokavalio.

Parasta tässä oli se, ettei minulle kirjattu ylös tiukkaa mallia sen suhteen, mitä sain syödä.

En voisi kuvitellakaan noudattavani hiilaritonta, rasvatonta tai vastaavaa viikkoa pidempään. Niinpä ruokavalio rakennettiin testaamalla sitä kalorimäärää, millä sekä punttitulokset nousevat, jaksaminen on hyvä ja paino pysyy samana – tai jopa tippuu.

Totta kai alkuun muutamat kuukaudet kirjasin syömisiäni ylös ohjelmaan (jonka käyttäminen on erittäin helppoa), mutta opin myös pian sen päivittäisen ruokavalion, josta saan tarvittavan määrän kaloreita ja proteiineja. Usein oli illalla minulle mieluisa tilanne, että ”jouduin” syömään extraa saadakseni tietyn määrän kaloreita kasaan.

Treeniohjelma rakennettiin progressiiviseksi, eli maltilla eteenpäin.

Summa summarum. Sain Mikon valmennuksesta paljon sellaisia asioita, joita en olisi kotikonstein osannut tehdä. Kävimme perustekniikat läpi maastavetoon, penkkiin ja jalkakyykkyyn.

Ruokaohjelmat ja treeniohjelmat olivat tavoitettani tukevia ja Mikko tsemppasi minua eteenpäin. Keskustelimme usein wazzapin tai puhelimen kautta.

Sain Mikon valmennuksen opeista itselle pysyvän muutoksen moneen elämän osa-alueeseen ja tuloksena tästä esim. painoni on pudonnut useita kiloja ilman nälkädieettiä.

Jokainen osaa laihduttaa itse, mutta pysyviin muutoksiin suosittelen Mikon tai vastaavan ammattilaisen apua, sillä näistä saa aina uusia näkökulmia ja tutkittua faktaa omaan tekemiseen.

-Pekka

 

KOUTSIN KOMMENTTEJA

🔹 Onnistumiset syntyvät viime kädessä siitä, että itsellä on halua huolehtia itsestään ja tahtoa ottaa vastuu terveydestään.

🔸 Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä eikä kuukaudessa tai kahdessa. Niinpä teimme Pekan kanssa noin vuoden yhteistyötä. Uskaltaisin lähteä arvaamaan, että useat terveysmarkkerit parantuivat mukavasti tuon vuoden aikana.

🔹 Painonputoamisen kanssa ei hätiköity. Voimaharjoittelu muutti kehonkoostumusta ilman, että se näkyi vaa’an lukemassa.

➡️ Jos paino pysyy samana, mutta vyötärönympärys kapenee, voi  silloin olla luottavainen, että rasva palaa. (Tämä on hyvä skenaario, jos tavoitteena lihasmassan kasvatus)

Rapiat 11kk rasvanpolttoa ja kehonkoostumuksen muokkausta takana. Paino sahaa aina, ei juuri koskaan tipu suoraviivaisesti.

🔸 Valmennuksessa etenimme Targetin ravintovalmennuksen periaatteiden mukaisesti. Tekeminen pohjautuu luonnollisesti tutkittuun tietoon ja mitään ei syömisten suhteen kielletä. Joustetaan ja mahdollistetaan, koska se tuppaa toimimaan.

🔹 Pekka teki keskimäärin kolme salitreeniä viikossa ja kaksi aerobista. Viikossa oli vähintään kaksi lepopäivää (eli palautumispäivää = kehittymispäivää).

🔸 Rasvanpoltto ja lihaksen kasvatus onnistuu samaan aikaan, jos ei ole vielä kovin kokenut treenaaja.

Muutamia tuloksia salilta:  

  • * Leuanveto kehittyi alun  4-5 toistosta omalla painolla ➡️ 11 toistoa 2,5kg lisäpainolla ja 6 * 12,5kg lisäpainolla (kevyempää kroppaa on toki mukavampi heilutella leuanvedoissa)
  • * Käsipainopenkki kehittyi 3 * 7 * 28kg ➡️ 3 * 8 * 35kg
  • * Kyykyn sarjapainot kasvoivat yli 30kg

Iltasyöminen on kaksipiippuinen juttu. Hyvin tavallisesti iltasyöminen on juurikin se painonnousuun johtava ongelma. Mutta holtiton iltasyöminen johtuu melkein aina huonoista aamun ja päivän syömisistä.

Targetin ravintovalmennuksessa pyritään siihen, että aamun ja päivän aikana tulisi mukavan suuri osuus päivän energiamäärästä syötyä. Eli että ei jäisi pizzan kokoisia kaloreita iltapalalle vielä väkisin syötäväksi.

Iltasyöminen on toisaalta hyvä juttu, koska illalla syöty (hiilaripitoinen) ateria auttaa toisia nukahtamaan. Uni on rasvapolttajan kaveri.  Jos ollaan kalorivajeessa, niin  iltasyöminen ei rasvanpolttoa estä. Pekan tapauksessa oli mieluisa juttu, että illalla sai syödä hyvin.

 

🎯 Jos pohdit, että saattaisit hyötyä valmennuksestani, niin ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Tai jos tunnet jonkun, joka voisi hyötyä valmennuksesta, niin vinkkaa hänelle Targetista. Olisin siitä kovin kiitollinen!:)

-Mikko