VALMENNUSKEISSI: Rasvanpolttokäyrää

📉 Yhtä alamäkeä ollut painokäppyrän suhteen viimeisin valmennusvuosi Juhon kanssa. Rasvaa lähtenyt noin 40 voipaketin verran. Sen kun lastaa ostoskoriin, niin tietää.

Painotrendi osoittaa pitkältä ajalta tarkasteltuna jyrkästi kaakkoon, vaikka painoa on pudonnut viikossa alle puoli kiloa keskimäärin.

Lähtökondis oli voimanostomaisen lihaksikas. Voi monesti yllättää kuinka paljon on varaa tiputella, jos haluaa kireähköön lihaksikkaaseen kuntoon.

📈 Treenipuoli salilla on tarjonnut viikosta toiseen pelkkää ylätuulta. Jokaisessa treenissä yli vuoden ajan on tullut jossain liikkeessä kehitystä. Raskailla, laadukkailla sarjoilla. Toisto tai kilo lisää johonkin. Ja samoja liikkeitä suht samalla sapluunalla tehty pitkiä aikoja, useita kuukausia. Energiavajeessa voi ihan hyvin kehittyä. Ei toki niin hyvin.

📉 Keskimäärin paino pudonnut noin 350 grammaa /vk. Voit ynnäillä kuinka paljon se tekisi vaikkapa omalla kohdalla vuoden ajalta. Aika rutkasti, jos kärsivällisyys riittää ja ylipäätään on tiputeltavaa. Nousujohteisen voimaharjoittelun kannattaa olla läsnä säännöllisesti, niin ei lihasmassaa sulatella.

🎯 Juho on tykännyt tarkastella syömisiään tarkemmin ja minä olen koutsina koittanut pysyä vain poissa tieltä. Silloin tällöin seurannan ja kertyneen infon mukaan olen antanut päivitettyjä suuntaviivoja tiskiin. Kun homma toimii, niin valmentamista on myös se, ettei aikoihin muuteta mitään.

📉 Energiansaantia on täytynyt muutaman kerran pienentää, kun kroppa on sopeutunut energiavajeeseen. Semmoista se on.

📉 Kevyempi kroppa kuluttaa vähemmän ja muutenkin kroppa sopeutuu energiavajeeseen laskemalla omaa kulutustaan. Joillakin kulutus laskee enemmän, toisilla vähemmän. Paino sahaa aina ylös-alas. Pidemmän ajan trendi merkkaa.

📈 Ulkomaan reissu näkyy kivasti käppyrässä. +5kg sieltä oli meidän molempien mielestä kelpo suoritus. Eihän kukaan reissussa mieti rasvanpolttoa tai treeniä (ellei matkaa tee jatkuvasti).

Lomalla paino usein nousee, mutta sitten nousee. Paino putoaa loman jälkeen samoilla keinoilla kuin aiemminkin.

📉 Pilke silmäkulmassa on esitetty syytöksiä valmentajaa kohtaan, sillä ainakin viidet housut, useammat shortsit ja pari vyötä ovat lentäneet matkan varrella vaatekeräykseen vyötäröltä isoiksi jääneinä. Semmoista se on.

🎯 Tämä rasvansulattelujakso on mennyt nappiin ja kiitokset siitä aina treenaajalle itselleen. Kohta homma kääntyy lihasmassaa paremmin kasvattavaan suuntaan eli pois energiavajeesta.

Kiva, kun luit😘

🎯 Kysäise treenihommista tai valmennuksista somessa, Whatsappilla tai maililla.

-Mikko
📬 [email protected]