Random Stuff, osa 2

Muutama matkan varrella mukaan tarttunut lausahdus ja ajatus eetteriin. Näitä on tarrautunut matkaan kirjoista/ elokuvista/ artikkeleista/ kaikkialta.

Ehkä näillä ei ole mitään tekemistä treenaamisen, syömisen tai valmentamisen kanssa. Tai sitten on paljonkin. Ehkä jokin näistä herättää ajatuksen, joka liittyy aivan muuhun.

Ehkä näistä mikään ei herätä tuntemuksia, mutta myöhemmin oivaltaa, että olikos siinä sittenkin jotain perää.

*******

♥️ 1) “Pisin ja vaikein tie kahden ihmisen väliseen yhteyteen on väittely totuudesta. Lyhin tie on nauru, liikutus, myytti.”
(J. Torkki kirjassa Puhevalta)

-Kun seuraa hetken somea, voi päätyä samaan johtopäätökseen. Vältä väittelyä myös valmennustyössä, pyri oivalluttamiseen.

♣️ 2) “Elämä on arvaamatonta – Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää.”
(E.Kilpi)

-Ihminen muistaa negatiivisen tuplavoimakkuudella kuin positiivisen, johtuen mm. siitä, että se on lisännyt selviytymisen todennäköisyyttä aikoinaan. Mutta nykyisin omaan ajatteluun voi itse vaikuttaa, kun vaan välillä viitsii löysätä omaa autopilottiaan. Helpommin sanottu kuin tehty.

♦️ 3) “Assumption is mother of all f*ck ups!”
(Elokuvasta Kaappaus raiteilla)

-Toimintaelokuvista löytyy helposti enemmän viisauksia kuin läjällisestä self help-kirjoja. Asioita kannattaa selvittää ja tarkastaa olettamisen sijaan, niin välttyy turhalta tekemiseltä ja ärsytykseltä.

Valmentamisessa on syytä pyrkiä minimoimaan valmiit ohjelmat ja toimintamallit, koska se jos mikä on olettamista. Et voi etukäteen tietää, joten etene uteliain mielin ja syrjäytä oletukset minimiin.

♠️ 4) “If you do what you always did, you’ll get what you always got.”

-Tämä sopii elämäntapadieettajille muistisäännöksi. Ei ole koskaan aikaa ja varaa viedä muutosta loppuun. Mutta aina on kuitenkin aikaa ja varaa aloittaa alusta. “Ehkäpä tällä kertaa tapahtuu jotain erilaista, jos teen kaiken samalla tavalla kuin ennenkin.” Niinpä niin.

Semmottii.

🎯 Olet lämpimästi tervetullut valmennukseen.
Yksilöllistä valmennusta. Ei liukuhihnatavaraa.

-Mikko