KANNATTAAKO KALOREITA LASKEA?

Vastaus otsikon kysymykseen on varmaankin taas kerran, että “se vähän riippuu.”

Silloin tällöin voi olla fiksua tsekata jollain laskurilla, minkä verran tulee oikeasti syötyä.

Varsinkin jos harrastaa jotain urheilulajia tai miksi ei muutenkin. Syödyllä energiamäärällä on kuitenkin niin suuri merkitys kehittymisen ja palautumisen kannalta.

Kalorien laskennasta ei tarvitse tehdä tapaa, mutta yhden tai kahden päivän lukemat voivat antaa hyödyllistä infoa monesta asiasta.

YHDEN PÄIVÄN OMIEN SYÖMISTEN TSEKKAUS:

Yhden päivän kalorilaskennan tulokset.

 

Havaintoja ja ajatuksia omista seteistä:

Energiansaanti ja makrot ovat ihan ok tasolla voimailuun ja palloiluun. Energiansaanti kenties alarajoilla. Se on suhteutettava liikkujan aktiivisuuteen, kokoon ja yksilöllisiin ominaisuuksiin nähden. Riittävä energiansaanti on liikkujan tärkein asia ruokavaliossa.

Oman kropan tunteminen on tärkeää.

Esim. tiedän, että omalla kohdalla kalorit täytyy tiputtaa kokooni nähden kohtuullisen alas, jos lähtisin rasvaa polttamaan. Aineenvaihdunta sopeutuu energiamäärän tiputtamiseen. Näistä lukemista kannattaisi tiputella rasvan määrä ja lisätä proteiinin määrää, jos miinuskaloreille tiputtelisin.

Tuohon 3500 kaloriin saa jo ihan suhteellisen reilusti syödä. Se ei ihan vahingossa aina täyty, jos syö enimmäkseen terveellisesti.

Käytännöllisintä ja kehittymisen kannalta parasta on jakaa päivän proteiinin kerta-annokset 30-40g annoksiin. Isommista kerta-annoksista ei ole juuri hyötyä. Käytäntö edellä.

20g kerta-annos proteiinia jo lähestulkoon maksimoi proteiinisynteesin.

Jos kuitua tulee minimissään 25-30g päivässä, niin ok. Suolan kanssa ei tule juuri läträttyä, koska geenit vähän nihkeät verenpaineen suhteen.

Viestillä ravintovalmennukseen!

Ruokapäivyrin analyysit 129e / päivyri.

Rasvanpolttovalmennukset pitkäkestoisempina, koska tuloksiahan me haluamme, eikö vain.

-Mikko

 

LUE MYÖS:

VALMENNUSKEISSI: Eero ja elämäntapamuutos

TARGETIN RAVINTOVALMENNUKSESTA

ANNAN PALAUTE RAVINTOVALMENNUKSESTA